CLUB WONDER PARES

LES VOSTRES OPINIONS SÓN IMPORTANTS!

L'objectiu de la sessió d'avui, dimecres 2 d'abril, és posar en comú els beneficis o objeccions  del club de lectura, a nivell de família.

Aquí us llenço algunes reflexions perquè hi anem pensant:

La lectura compartida amb nens/es  del cicle superior de primària, és un model freqüent?
Ens aporta algun valor afegit com a família? Quins?
Creus que has ajudat a llegir o motivar la lectura al teu fill/a?
La dinàmica, la logística, l'organització de temps per la lectura, ha estat fàcil?
Si no s'hagués format aquest Club de lectura, t'hauries llegit Wonder? Quan?
Repetiries l'experiència?
T'agradaria fer alguna sessió de club de lectura de pares i nens/es a l'hora?


SEGONA SESSIÓ CLUB WONDER PARES

La setmana passada vam realitzar la segona sessió de Club Wonder pares. Va ser una trobada molt interessant perquè vam comentar el llibre des del punt de vista d'educadors.
Tots els pares han llegit "Wonder", la mateixa lectura que els seus fills i filles. 
Quina motivació tan positiva: lectura compartida!

Moltes gràcies per les vostres aportacions i la vostra participació.


PROPOSTA DE TREBALL:

Aquestes són unes quantes frases,preguntes,... que tenen relació amb el llibre Wonder.  

Si les parem a pensar, des del paper de pares i educadors, podrem fer reflexions força enriquidores:1 - La visió que té un de si mateix depèn de la que tenen els altres.


"... I jo em trobo molt normal. Per dins..."
2 - Com actuem com a pares quan els nostres fills i filles tenen dificultats en gestionar sentiment i emocions?3 - 
La protecció és una conducta innata a la condició de ser pare.  Però quan aquesta és excessiva apareix la sobreprotecció.


" No podem continuar protegint-lo- va dir la mare molt fluixet al pare.... No podem fer com si s'hagués de despertar demà i la seva realitat hagués de ser una altra, Nate, perquè és aquesta, i l'hem d'ensenyar a viure amb aquesta realitat".
4 - La mare de l'August volia que el seu fill anés a l'escola, el pare no hi estava massa d'acord. Després les coses van canviar els papers. El fet de tenir diferents criteris educatius en un moment donat , ens porta conseqüències?5 - Creus que l'humor, la ironia, les comparacions són eines educatives? Les utilitzem? Per què?Pàg. 25 ".... Saps què, Auggie? Hi hauries d'anar, en aquesta escola, encara que només fos per sentir com diuen el seu nom per megafonia!-va dir el pare molt emocionat-. T'ho imagines quin riure? Atenció, atenció senyor Culet, el demanen a recepció- va dir amb veu molt aguda, com de senyora gran-. Veig que va una mica de cul, avui!..."6 -L'August ha començat l'escola però la Via começa l'Institut. Dos moments molt importants per cada fill. Com es reparteix l'atenció davant d'aquest tipus de situacions?7 - L'escola rep a l'August amb una acollida planejada. Què et sembla el que és deriva d'aquesta situació?8 - Trobes a faltar un capítol d'algun personatge al llibre ?
9 - Quin personatge t'ha causat més simpatia?  Quin personatge el veus més llunyà? L'AUTORA JR PALACIO ENS EXPLICA COM VA SORGIR LA IDEA DEL LLIBRE


PROPERA SESSIÓ CLUB WONDER PARES.

El pròxim dimarts 18 de març a les 20.00h farem la segona sessió de Club Wonder pares. En aquesta sessió parlarem del llibre, dels aspectes que ens han cridat l'atenció, comentarem els sentiments que ens ha fet aflorar la lectura, ...
Us  espero!!


UNA RESSENYA INTERESSANT.

La Montse, mare del Marc Rodríguez, m'ha fet arribar aquesta ressenya del llibre Wonder que apareix en un blog de lectura. M'ha semblat molt interessant.

http://arsenicodivagando.blogspot.com.es/2012/10/resena-la-leccion-de-august-de-r-j_2.html

Gràcies Montse per la teva aportació!


UNA EXPERIÈNCIA, TOT UN EXEMPLE.

Aquesta nit, al club de pares Wonder, una mare ens ha explicat que a youtube havia vist una experiència d'una noia que li recordava, en molts aspectes, a la història de l'August.
Podem donar-li una ullada!

http://www.youtube.com/watch?v=ak8EjMszkVg&sns=em

Gràcies Elis per la teva aportació! 
Molt interessant.


EL NEN ELEFANT I EL TRIOMF DE L´AMABILITAT

Llegiu aquest interessant article de La Vanguardia sobre el llibre que estem treballant:

La Vanguardia_A.Lozano

2 comentaris:

  1. Quina bona idea el poder llegir un llibre com aquest, en el moment que els nens s,ho llegeixen. Ens permet poder parlar sobre el tema, i viure experiències conjuntes: l,altre dia, precisament en un centre mèdic, vam veure un nen petit amb l,orella pràcticament a la galta: les nenes se,l van mirar, li van somriure i com si res, van continuar xerrant. Això sí, quan vam sortir estaven emocionades perquè els hi semblava que havien vist l,August i estaven orgulloses per la seva reacció davant del nen. Ens veiem el dia 18! Mayka

    ResponElimina
  2. Hola Mayka, m'alegra saber que l'experiència de fer la mateixa lectura pares i fills la valoris positivament.
    Aquesta experiència que ens expliques també la va compartir amb els seus companys de Club Wonder. Va ser molt interessant per tots escoltar la seva vivència i les seves percepcions, tota una lliçó. També va estar contenta de poder explicar que, gràcies a Wonder, pot entendre millor com se sent un nen amb aquesta problemàtica.
    Gràcies per la teva aportació i ens veiem demà!

    ResponElimina